Võtmesõna – kannatlikkus

Viimasest postitusest on nüüd tubli 2 kuud möödas ja eks vahepeal on ühte teist ka toimunud 🙂

Just eile kurtsin peremehele, et muudkui käime ja teeme aga ikka justkui lõppu veel ei paista. Palju on tehtud aga päris palju on veel teha ka. Ehitaja arvas, et eks nende sisetööde peale kulubki kõige rohkem aega, sest nende kallal vaja nokitseda.

Panen kirja kõik tööd mis vahepeal edenenud on:

  1. Vannitoas on seinas plaadid ja pooles seinas voodrilaud. Kipsiga kaetud seinad on krunditud ning ootavad veekindlat värvi ja teises seinas tapeeti. Jah, panen seekord vannituppa tapeedi. Ruumi seal ju on ja natuke võiks nagu silmailu ka olla.
    Vannituppa on vaja veel paigaldada WC pott ja kusagilt kraanikausikapp hankida. hetkel mul pole aimugi, milline see olla võiks või kust selle ostma peaks.
  2. Esik, mis samuti sai kõige enam kannatada, on samuti peaaegu valmis. See tähendab, et pooleldi seina pandud voodrilaud jätkub ka esikus. Ülemine osa saab taas kauni maalähedase tapeedi.
    Muuseas, tapeedid on imeilusad ja ma ei jõua ära oodata, et neid juba seinas näeksin.
  3. Laed on kenasti kinni ja voodrilaud peal. Üldpilt on väga ilus ja ühtlane. Natuke tuli vaeva näha laepalkide puhastamisega, aga ka need sai kenasti parketikõlbulikuks. Eks nad seal rohkem stiili ja ilu pärast ju olegi.
  4. Elektritööd on pm valmis. Veel eile putitas elektrik teisel korrusel pistikute ja lülititega, laelambid ja seinalambid on aga paigas ja mulle täitsa meeldib. Teine korrus tuleb nö retro-stiilis, selle mõttega sai ka valitud lambid.
  5. Nädalavahetusel käisime ka ise täispäevad maal tööd tegemas ja üks nokitsemise töö, mis pidevalt edasi lükkus, oli seinalaudade puhastamine ning nende tagasi panemine vaheseintele. Nimelt ei kasutanud me maja restaureerides vaheseintel tavalist voodrilauda vaid tegime prussidest nö palgi-imitatsiooniga lauad. Et oleks vähe maamajasem mulje.
    Köögis ja tagakambris jäävad need lauad edasi aga esikus läksime natuke kaasaegsam stiili poole ja otsustasime voodrilaua ja tapeedi kasuks.
  6. Vahepeal saime ka uued korstnapitsid majale. Minu arust väga kaunis (pildid lisatud).
  7. Lisaks võtsime lahti varasemalt kinni olnud majaosa välisvoodri ja nagu me ka kartsime, siis oli ka seal kogu soojustus vettinud ning palk välisseinas päris niiske. Nüüd on pool maja jälle paljas aga juba on näha, et palk on jõudsasti kuivanud ja umbes kuu aja pärast saame ka selle jälle taas soojaks ja ilusaks.

Panen nüüd mõned pildid sisevaadetest ka (esik ja vannituba).

Korstnad.

Vaheseinad.

Paljas maja tuuldumas.

See riidenagi oli esiku seinas ja sai tõsiseid kuumakahjustusi. Isegi nuupalju, et riiuli osa oli päris söestunud ja tuli eemaldada. Mina aga teada-tuntud koguja ja taaskasutajana ei raatsinud riiuli jäänuseid päris ära visata. Niisis ostsin ma kriitvärvi ja pintseldasin allesjäänud osa kenasti üle. Ülemise riiuli lisan ka, sobiv laud on mul selle jaoks juba olemas ja seda tuleb veidi lihvida ning siis paika panna. Ma ise olen küll päri rahul 😀

Ja nüüd veidi ka järgmistest töödest:

  • põrandad kinni. See tähendab, et põrandate äärelauad olid eemaldatud, et alla kogunenud niiskus (peamiselt kustutusvesi), saaks rahumeeli välja aurustuda. Nüüdseks on põrandada saanud piisavalt tuulduda ja on aeg nad kinni panna. Kinni panemise all siis pean silmas äärmiste põrandalaudade paigaldamist.
    Kui lauad paigas, siis on vaja loomulikult põrandad veel üle lihvida ja viimistleda.
  • vaheuksed paigaldada: vannitoa ja esiku, esiku ja köögi ning töötoa uksed.
  • köögis, rehetoas ja tagatoas laelambid paigaldada.
  • alumise korruse aknad lihvida, õlitada ja aknalauad puhastada/viimistleda.
  • ukse- ja aknaliistud paigaldada.
  • rehetoas ja tagatoas põrandaliistud tagasi panna.
  • köögis krohvida vaheseina vundament.
  • kõik ahjud, korstnad ja krohvitud pinnad lubivärviga üle tõmmata.
  • teise korruse laelaudade värvimine.
  • teise korruse põrandalaudade lihvimine ja viimistlemine.

Ma ei jõua praegu kõiki töid kirja panna aga eks neid on kindlasti veel. Ega siis töö ei lõpe, nagu ütleb tark vanarahvas. Kui majakene juba enam-vähem valmis, siis peab hakkama inventeerima meie mööblit, mis nüüd pea 3 aastat laos on oodanud. Ma isegi ei kujuta ette, mis seisus need vanad kapid ja kummutid on. Madratsid ja diivani polsterdused pidime kahjuks kõik ära viskama. Loodetavasti saan vanad tugitoolid ikka korda teha ja kasutusele võtta.

Nii, praeguseks on raport tehtud ja järgmine siis kohe kui on jälle suuremaid uudiseid jagada 😉

Leave a comment